Even voorstellen

 

Mijn naam is Sharon Baets en ik woon samen met mijn man, onze drie kinderen (2014, 2015, 2018) en onze lieve huiskat op de Slek in Echt.

Mijn voorliefde voor het jonge kind, echte materialen zoals houten speelgoed en de natuur kan ik mooi combineren met mijn werk als gastouder in een warme herkenbare huiselijke plek.

 

Voor mij belangrijke punten:

  • Nabootsen, De volwassene is zich bewust van haar handelen en leeft zoveel mogelijk het goede voorbeeld voor. Het nadoen van volwassenen vormt de basis van het spelgedrag van de kinderen.
  • Rust, ritme en regelmaat, Elke dag is op dezelfde manier ingedeeld. Er is structuur en duidelijkheid. Rust betekent niet dat kinderen stil moeten zijn maar dat een kind ongestoord moet kunnen spelen.
  • Respect, eerbied en dankbaarheid, Door volwassenen respectvol met de omgeving te zien omgaan, leert het kind door middel van nabootsing, eerbied op te brengen voor mens, dier en materialen. We troosten het kindje dat gevallen is, een spinnetje in huis wordt voorzichtig buiten gezet, afval wordt in de prullenbak gegooid en de lamp wordt uitgedaan als we met de kinderen naar buiten gaan. 
  • Wils opvoeding, Het kind wil van nature de wereld ontdekken. Door onszelf en anderen met respect te behandelen, plezier te hebben in spel en werk en af te maken waaraan we aan begonnen zijn kunnen we het kind positief beïnvloeden.
  • Ontwikkelen van de zintuigen, We gaan iedere dag naar buiten, bij koud of regenachtig weer worden de kinderen warm aangekleed zodat we in de plassen kunnen stampen. We kijken naar tractors, paarden, koeien, lieveheersbeestjes, mooie bloemen en verzamelen steentjes en takjes. We eten altijd gezellig samen aan tafel en er wordt iedere dag gezongen en voorgelezen. Kinderen kunnen met verschillend materiaal kennis maken zoals puzzels, (loop)fietsjes, boomstammen, waterbaan, glijbaan en knutselmateriaal. 
  • Echte ervaringen, De opvang is beeldscherm vrij en materialen zijn zoveel mogelijk van natuurlijke aard en laten ruimte voor de fantasie. Wij geloven dat een jong kind leert door te ervaren.